Foredrag &
under­visning

Aktuelle foredrag, som jeg kan bookes til:

 

Køn i kulturen

Litteratur, film, kunst og musik er med til at definere, hvem vi er. Når kulturen er god, udfordrer den os også på vores eksistens og holdninger.
Men hvad sker der, når kulturen ikke er fri? Når den kun giver plads til en begrænset del af kunstnerne, når en overvældende del af kulturkritikere og smagsdommere repræsenterer ét bestemt og kønnet syn på kunst? Bliver vi så ikke snydt for nogle af de værker, der kunne udvide vores verden og give os nye perspektiver på livet?
I dette foredrag ser Rikke Viemose, forfatter og kulturjournalist, på, hvad den manglende ligestilling i Danmark betyder for vores kultur. Hvordan vores kønnede blik begrænser både kunstnernes udfoldelse og kulturforbrugernes adgang til nye tanker og værker.

 

Nu taler jeg – en historie om hverdagssexisme

”Nu taler jeg” handler om at vokse op som pige og blive kvinde i et samfund, der officielt er ligestillet, og hvor man som kvinde får at vide, at man har de samme muligheder og vilkår som mænd. Men er det sandt, og hvordan ser den historie egentlig ud indefra?
Med udgangspunkt i sit eget liv og sin anmelderroste bog, ”Nu taler jeg”, fortæller Rikke Viemose hudløst ærligt om sit eget liv og om vores forskelsbehandling af kvinder og mænd. 
Foredraget bygger på forfatterens egne erfaringer gennem fem årtier og tager os med i alle de sammenhænge, hvor den subtile sexisme – hverdagssexismen – trives:
I skolen, på arbejdspladsen, i de offentlige rum, men også i familien, i ægteskabet og blandt venner.

 

Jeg har undervist i journalistik og kommunikation i en årrække på Updates (det nuværende DMJXs)  diplomkurser og som ekstern lektor på RUC.

Gennem Update stod jeg også for skræddersyede kurser om journalistik og kommunikation for private organisationer og en enkelt gang for medielærerne på et gymnasium.

Derudover har jeg holdt  foredrag om:

  • Har bogen og bogbranchen en fremtid?
  • Strategien bag successen med Thiemers Magasin
  • Amerikansk litteratur og kunst efter 9/11
  • Alice Munros forfatterskab
  • Richard Russos roman, “Empire Falls”
  • Bogomslag, der sælger