Om
 

Rikke Viemose

Forfatter til den anmelderroste bog, Nu taler jeg. Brev til min datter, der udkom januar 2022, (og som nu er ude i 5. oplag) samt Håndbog for privilegieblinde mænd, der udkom i november 2022.

Journalist, forfatter, foredragsholder og debattør med solid erfaring fra mit arbejde som både journalist, underviser, kommunikationsrådgiver og indehaver af boghandlen Thiemers Magasin.

Fast kommentator for Berlingske og Altinget.dk og skriver internationale litteraturklummer i Jyllands-Posten.

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har en BA i Litteraturvidenskab og Moderne Kulturhistorie fra Københavns Universitet. Har desuden gennemført uddannelsen på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

Startede i 1991 litteraturtidsskriftet Ildfisken sammen med lyrikeren Carsten René Nielsen og redigerede det med ham til 1994.

Korrespondent i Moskva 1995-1997. Journalist i Washington DC 2009-2013.

Har undervist i en årrække på diplomkurser i journalistik og kommunikation under Center for Journalistisk Efteruddannelse/Update.

Kontakt: rikkeviemose@gmail.com

I 2013-2020 ejede jeg boghandlen Thiemers Magasin. 

Efter nogle år i USA var jeg inspireret af de amerikanske indie-bookstores, og jeg var en af de første i Danmark, der indså, at den fysiske boghandel ikke bare skulle være en butik, men derimod et omdrejningspunkt for litterære fællesskaber. Det indebar især tre store nyskabelser:

  •  Forfatterbesøg hver søndag, hvor vi interviewede aktuelle forfattere.
  • Den yderst populære Thiemers Læseklub, der led af vokseværk i alle årene.
  • Skrivekurser for både børn og voksne.

I de år blev jeg ofte interviewet i en række aviser og magasiner om bogmarkedet. Jeg var gæst i Deadline for at anbefale bøger, fast “bog-pusher” på P4 København, sad i juryen for årets debutantpris på Bogforum og i bestyrelsen for København Læser festivalen.